Zlatni“Lamborghini” najskuplji automobil na svijetu



“Lamborghini” je najavio najskuplji model na svijetu, koji će koštati 4,2 miliona funti i biće napravljen od zlata. Pogledajte kako izgleda prototip.

Nakon predstavljanja prototipa, iz kompanije najavljuju ekstravagantni završni model presvučen zlatom, čija se vrijednost procjenjuje na 4,2 miliona funti!

Sjedišta, volan i felne najskupljeg automobila na svijetu biće presvučeni zlatom i platinom, prednja sjedišta imaće ukrase od dragog kamenja, a sa prednjih svjetala sijaće i dijamanti!

Ipak, Robert Gulpen koji je dizajnirao zlatni model, naglašava da će “kupac biti taj koji će odrediti krajnji izgled najskupljeg automobila na svijetu i da će on odlučiti od kog materijala će biti napravljen”.

Njemačka aukcijska kuća procijenila je da će završni model vrijediti 8,6 miliona funti, od ćega će gotovo pola miliona otići u dobrotvorne svrhe, ali Gulpen ga nudi kupcima po cijeni od 4,6 miliona funti.

Mnogo je pitanja o tome ko će kupiti skupocjeni model od zlata, a Gulpen nudi nagradu od 155.000 funti svakome ko mu pomogne da nađe kupca.


Primjedbe