Soči - ponos Rusije FOTO REPORTAŽA





Soči, grad koji se nalazi na crnomorskoj obali i jedno od omiljenih mjesta za odmor i provod kako domaćih, tako i stranih turista, pun saobraćaja, višespratnica, s urbanim stavom, ove godine je i domaćin Zimskih olimpijskih igara.

Nekih 45 kilometara sjeverno od Sočija nalazi se skijalište Krasnaja poljana ili Crvena poljana, gdje je moguće skijati sve do aprila. Soči je, inače, rodno mjesto Lava Tolstoja.

Bogati ulagači su se jako potrudili da pretvore Soči u odmaralište svjetske klase. Uspjeli su u tome, iako su se nalazili miljama daleko od obale Crnog mora.

Naravno, ljeti je moguće otići na sjajan kavkaski treking po čistom vazduhu, daleko od morske vreve. Ne treba propustiti ni veličanstveni manastir Novi Atos u mjestu Pitsunda, okružen čempresima, morem i brdima.
Ruska elita i radnička klasa susreću se ovdje, kao što se miješaju i sanatorijumi sa luksuznim vilama, 

"Radison" hoteli sa radničkim odmaralištima i "mercedesi" sa "moskvičima". Doduše, ovdje se stiže isključivo avionom.

Razlika u balkanskoj i ruskoj civilizaciji je velika, stoga pokušajte da prevaziđete predrasude, inače ćete biti vrlo iznenađeni našim niskim nivoom kulture i ponašanja. Neki od festivala u Sočiju su već legendarni: 
Kinotavr, filmski festival, ali i modne revije ili Festival piva. Jedan od specijalnih doživljaja je odlazak u Adler, ravničarski grad pored Sočija, u kome su plaže najljepše, u kome nema toliko gužvi i tek se počinje sa masovnom gradnjom hotela i klubova. Adler je idealan za porodični odmor ukoliko zaista želite odmor.

Fotografije govore više od riječi, pa uživajte ....















Primjedbe