Srednjevjekovne bitke na ulicama Kijeva FOTO VIDEO




Visoke šubare i odgovarajuće brade kakve su imali ukrajinski Kozaci u 16. vijeku omiljena su oprema demonstranata u Kijevu, koji se bore protiv postojećih vlasti već dva mjeseca. Međutim, sada su na sceni i mnogo neobičniji kostimi.
Mnogi demonstranti na ulicama Kijeva sada podsjećaju na vitezove sa drvenim štitovima, na kojima je nerijetko iscrtan krst, a neki su došli i do odgovarajućih kaciga koje odbijaju udare gumenih metaka policije.

Slično se dešava i sa oružjem: jedna grupa napravila je ogromni katapult iz kog ispaljuje razne vrste "municije", a kada je u policijskom napadu zapaljen, ponovo je napravila novi.

Kako bi se zaštitili od policije, napravili su tri metra visoke barikade duž svih ulaza na Trg nezavisnosti od raznih materijala – od drvenih ploča do automobilskih guma.

Kada su temperature pale u četvrtak uveče na manje od 15 stepeni ispod nule, demonstranti su stavljali sneg u vreće i bacali ga na policiju. Polivali su barikade vodom, kako bi se zamrzle i otežale penjanje policiji.

Pogledajte još neobičnih slika sukoba demonstranata i policije u Kijevu.













Primjedbe