Utopija ili stvarnost ... Saznajte kako je živio prosječan Jugosloven




Izložba "Živio život", koja se ovih dana može vidjeti u centru Beograda, govori o načinu na koji je prosječan Jugosloven živio u periodu od 1950. do 1990. godine prošlog vijeka. Bez obaziranja na politička dešavanja u bivšoj državi i na ideologiju koja je u to vrijeme vladala, autori izložbe su željeli da pokažu svakodnevni, privatni život.

Izložba "Živeo život" podijeljena je u devet tematskih cjelina i to: Samoposluga, Brzine idu u H, Čitaonica, Viršle iz crvenog kioska, Moda, Ponovo radi bioskop, Na njih smo bili ponosni, Od Vardara pa do Triglava, Čulna izložba.

Posjetioci mogu da uživaju u nekadašnjim samoposlugama, kao i da probaju obuću i odjeću iz tog perioda, zatim da prelistaju tadašnju štampu, kao što je Start, Borba ili Politikin zabavnik. Uz pomoć nove tehnologije omogućena je vožnja gradovima nekadašnje SFRJ "tristaćem", jednim od najpopularnijih automobila tadašnjeg vremena.

U okviru programa Ponovo radi bioskop moguće je uživati u ex YU rеklamama, određenim sportskim događajima i popularnim kvizovima, na drvenim stolicama iz 1955. godine.

Opširniji prikaz izložbe možete pročitati OVDJE, a foto galerija neka vam približi dah tog vremena.















Primjedbe